Tillbaka till Data

Vardagsnytta med Internet!

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Förstå nyttan med Internet när det gäller att söka information, göra prisjämförelser, förstå språket och mycket mer!

Innehåll
Kurs för dig som i lugnt tempo och med hjälp av kursledarens tips och idéer vill komma igång och förstå hur Internet fungerar och vad du kan använda det till i din vardag. Vi jobbar med mottot livslångt, lustfyllt lärande i trivsamma grupper. Vi kommer att ha en kort introduktion i Windows 2010 för att vi på bästa sätt ska kunna jobba vidare med Internet.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 3 veckor.

Förkunskaper
Du har nyligen börjat använda Internet.

Kursledare
Elisabet Ronquist
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Vi arbetar i små grupper, där vi sitter vid var sin dator med internetuppkoppling och Windows 10 och Microsoft 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Kaffeautomat finns, ta med en 5- krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan