Tillbaka till Matlagningskurser

Sveriges gröna kök - vegetabilisk säsongsmat

Att laga mat utan produkter från djurriket med råvaror som följer de svenska säsongerna kan låta svårt. Speciellt på vintern då den svenska odlingssäsongen är över sedan länge. Tillsammans med Anna Claesson, kock och delägare i restaurangverksamheten på Kosters Trädgårdar, får du lära dig att lyfta fram och använda våra svenska råvaror, smaker och färger. Mat som är både enkel att laga och snäll mot miljö och plånbok.

Innehåll
Vi kommer tillsammans laga en trerätters middag helt utan animaliska produkter samt med de svenska grönsakerna i fokus.

Upplägg
Deltagarna arbetar i grupper och kursen avslutas med en gemensam måltid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kostnad
Kostnad för råvaror tillkommer, 200 kr per person tillkommer och betalas kontant eller till kursledaren vid kurstillfället .

Kursledare
Anna Claesson är utbildad måltidsekolog som idag är med och driver en restaurang med tillhörande trädgård på Sydkoster. På restaurangen arbetar hon mestadels som kock där matlagningen vid varje beslut speglas av hållbarhet.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan