Tillbaka till Musikteori

Musikteori - enskild undervisning

INNEHÅLL
Under sex stycken 45-minuterstillfällen får du chansen att fördjupa dig i det musikteoretiska ämnet och lära dig hur du kan dra stor nytta av det även i ditt praktiska musicerande om så önskas. Kursen skräddarsys efter elevens önskemål och har ett brett innehåll såsom notläsningslära, notskrift, skalor, ackord, funktionsanalys, satslära, formlära, arrangering, orkestrering, komposition, gehör, instrumentlära, musiklyssning m.m. Om eleven vill fördjupa sig särskilt i någon av de precis nämnda kategorierna är detta fullt möjligt. Undervisningen varvas med både skriftliga inslag och praktiskt musicerande vid t.ex. piano och behandlar en rad musikaliska genrer.

UPPLÄGG
Veckokurs med ett kurstillfälle per vecka, 45-minuterspass.
Vid webbanmälan: ange önskad kurstid, gärna med flera alternativ, i meddelanderutan.
Tilldelning efter principen "först till kvarn", du kan därför komma att föreslås en annan tid än ditt förstahandsval.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Även du som redan har en viss eller en god musikteoretisk kunskapsgrund är välkommen att anmäla dig.

KURSLEDARE
Robin Bäckrud är basist, kompositör och pianist. Han är utbildad vid jazz- och kompositionslinjen på S:t Sigfrids Folkhögskola i Växjö och har även studerat för bland andra Rolf Martinsson och Björn-Tryggve Johansson på kompositionsprogrammet vid Musikhögskolan i Malmö.

På Medborgarskolan undervisar Robin i ämnena piano och musikteori med arrangering- och kompositionsinslag.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017