Tillbaka till Data

På äventyr i Illustrator

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Hur gör vi världen bättre med grafisk design? Vi varvar praktiska moment med djupare diskussioner. Du lär dig hur du briljerar på arbetsplatsen med snygga presentationer och hur du använder datorn som ett konstnärligt verktyg.

Innehåll
Upptäck hur roligt det är att skapa kraftfull grafisk kommunikation i Adobe Illustrator. Förutom övningar och föreläsningar, diskuterar vi färg, form, budskap och format. Vi tittar även på hur vi hittar kostnadsfria resurser som låter dig imponera på dina uppdragsgivare.

Upplägg
Layout och disposition
Färg och form
Hantera foton
Effekter och mönster
Typsnitt och texteffekter
Kalkylering och skissfärdigställande
Paketera och presentera idépitch

Förkunskaper
En basförståelse för hur användargränssnittet i något/några av Adobes program är att rekommendera. Vi kommer snabbt gå in på den kreativa biten.

Kursledare
Johan Ahlstrand, utbildad kommunikatör och formgivare som idag arbetar med marknadsföring på ett mellanstort elektronikföretag. Stort intresse för konst, musik och produktdesign.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Allt kursmaterial är kostnadsfritt och kommer förses digitalt.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Bra att veta
Stationära datorer med Windows 10 och office 2016 finns i kurslokalen. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare