Tillbaka till Matlagningskurser

Nordisk superfood - matlagning

Råvaror med superfoodegenskaper. Goda och proppfyllda av nyttigheter och antioxidanter som ger massor av energi, bättre immunförsvar och god hälsa.

Innehållordiska råvaror känns mer förnuftigt hos oss. Mycket av det du plockar i vår natur är boostad med nyttigheter och smakar oftast ljuvligt. Vi lagar smakprover och du går hem med inspiration och baskunskap om våra nordiska superfood och vad gott de gör med din kropp.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här: www.rasmart.se

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Ulrika håller fler kurser på tema hälsa. Om Paleo, laga mat av kål, stockholmsvegetariskt, smoothies och smarta raw sötsaker mm. Vill du gå en längre kurs eller utbildning finns flera inom näringslära, hälsa, raw food eller veganmatlagning. Se vårt övriga kursutbud på www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser