Tillbaka till Engelska

English/Engelska i affärslivet

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Att kunna presentera dig själv och ditt arbete på korrekt engelska, behärska artighetsfraser, kontorsjargong och ”kallprat” liksom att känna till kulturella skillnader ger ett professionellt intryck och bidrar till att stärka både din arbetsgivares image och din egen attraktivitet på en alltmer global arbetsmarknad.

Kursen vänder sig till dig som har behov av att använda engelska i jobbet - kanske har du engelsktalande kollegor, behöver kommunicera med kunder i andra länder eller åker på affärsresor utomlands.

INNEHÅLL
Du tränar den engelska du behöver i olika arbetssituationer när du till exempel talar i telefon, skriver e-post, brev eller förbereder möten. Och inte minst det viktiga kallpratet.
Du får lära dig att kommunicera både med kunder och internt inom företaget/organisationen. Fokus kommer att ligga på brittisk och amerikansk företagskultur, men vi tittar också på hur engelskan används i internationella sammanhang.


UPPLÄGG
I kursen ingår muntliga övningar i till exempel sociala kontakter, att presentera sig själv och andra, beskriva arbetsuppgifter och företagsorganisationer, mötesinbjudningar och affärsluncher.
Vi lär oss läsa offerter och kontrakt och tittar på strategier för att förstå byråkratisk engelska.
Skriftliga övningar i att författa email och brev till kända och okända personer, med korrekta titlar, artighetsfraser, inledning och avslut.
Vi går också igenom skillnader mellan olika länder och övar på att berätta om det svenska arbetslivet på engelska.


FÖRKUNSKAPER
Du bör befinna dig på nivå B1/B2, d.v.s. du kan redan läsa och förstå vardagsengelska och hålla enklare konversationer.


KURSLEDARE
Torkel Edström är mycket språkintresserad och pratar ett flertal språk flytande. Han har bott utomlands länge, bland annat på Irland och i Japan, och har i många år arbetat på multinationella företag med mycket internationella kontakter.

Anmälan

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare