Tillbaka till Handikappfrågor

Föreläsning Adhd och Asperger - i skola och föräldraperspektiv

Vi är två ambassadörer, Mia Carlström och Petra Jonsson, från (H)järnkoll i Värmland. Vi är båda föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som asperger syndrom och adhd. Mia lever dessutom med adhd och arbetar inom psykiatrin. Petra arbetar som förskollärare och utbildar sig till specialpedagog. Hur kan vi komplettera er befintliga kunskap om barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar? Vi har som föräldrar lång erfarenhet av att samspela med förskolor och skolor. Vi kan inspirera och berätta om hur ett gott samarbete mellan föräldrar, elev och personal kan se ut. Utifrån våra egna erfarenheter berättar vi om hur man kan använda barnets/ungdomens individuella förutsättningar.

Åhörarröster:

”Lösningsfokuserat”
”Många bra tips”
”Tiden gick alldeles för fort”
”Skönt att ni får in lite skratt också”
”Det här kan man inte läsa sig till”
”Ni sätter ord på det jag länge velat säga”
”För kort”
”Lågaffektivt i praktiken”

Om föreläsarna
Mia Carlström fick i vuxen ålder diagnosen ADHD, även hennes två barn har diagnos. Hon vill vara ett komplement till den ofta dystra informationen som finns om ADHD. Hon är idag attitydambassadör för föreningen Hjärnkoll i Värmland. Målet för ambassadörerna är att motverka den ökade psykiska ohälsan i Sverige.
Petra Jonsson är och arbetar som förskollärare samtidigt som hon utbildar sig till specialpedagog. Hon är gift och har tre barn mellan 15 och 19 år. Petra är även hon attitydambassadör för föreningen Hjärnkoll i Värmland.

Bra att veta

Vi fakturerar entréavgiften. Du får ett sms 2-3 dagar innan föreläsningen. Sms uppvisas i entrén.
Anmälan är bindande.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla föreläsningar!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare