Tillbaka till Övrig textilslöjd

Stickning - jämna veckor

Stickning är hetare än någonsin och är populärt bland såväl unga som gamla. Tröjor, sockor och halsdukar eller varför inte ett matchande set med mössa och vantar. Med stickningens tekniker kan man skapa många användbara plagg och är ett av de få hantverk du kan göra på språng.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som kan grunderna i stickning och vill lära dig fler tekniker. Hälften av tiden kommer du att få arbeta på egna projekt med vägledning av kursledaren. Ta gärna med något pågående eller planerat projekt redan till första kurstillfället. Material för att prova de olika teknikerna kommer att finnas på plats mot en mindre kostnad.

Upplägg
Kursen går varannan vecka i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som har stickat tidigare.

Kursledare
Anita Grahn är kunnig i och nyfiken på många textila tekniker. Hon konstruerar och skriver stickmönster som blivit internationellt uppmärksammade. Hon håller också kurser och workshops inom stickning. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Material till övningarna finns att köpa av kursledaren vid första kurstillfället. Material till kommande sammankomster finns att köpa i butik. Mer information om det ges vid första kurstillfället.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Denna kurs går varannan vecka.

Anmälan

Utvecklas som människa och gör en värdefull insats!

Bli medspråkare!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan