Tillbaka till Trädgård

Örtsalvor och deodoranter! Lätt att göra själv!

Grundkurs i att göra egna härliga, ekologiska, väldoftande och vårdande salvor, deodorant och myggsticks- roll on! Helt utan tillsatser och konserveringsmedel kan du faktiskt ganska enkelt själv göra vårdande krämer och användbara salvor.

Innehåll
En förmiddag då du mixar, blandar och rör i vårt kök. Du får med dig information om vilka lagar och regler som gäller inom ämnet och om olika aktiva substanser som behövs för att göra en fungerande deodorant. De aktiva substanserna kan variera beroende på vilken hudtyp du har. Havtornsolja, ringblomma eller honung och citron är några av de sköna ingredienserna.

Upplägg
Information, prat och tips om råvaror och örter. Därefter arbetar deltagarna två och två med produkterna. Du går hem med bl a en burk deodorant, 2 krämer och ett myggstift!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Maria Bergkvist är naturorienterad med erfarenhet inom flera olika hantverk. Maria har utbildat sig runt hudvård främst i Österrike. Många av örterna som används plockar Maria själv i sin egen trädgård eller ute i naturen.

Kursmaterial
Allt material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Egen ekologisk tvål kan du göra med Maria Bergkvist den 26/8 eller senare med juldofter, den 21/10. Tvålen behöver flera veckor för att sätta sig och bli bra.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Liv i universum/ Erik Zackrisson, Överlev i vildmarken/ Lars Fält, Kärlekens koreografi/ Allan Linnér och Anders Nyman, Om oro/ Anna Kåver, Psykologi i vardagen/ Jonas Ramnerö och Tobias Lundgren, Nordisk mytologi/ Katarina Harrison Lindbergh

Visa alla föreläsningar