Tillbaka till Trädgård

Trädgård - Perenner, rosor och prydnadsväxter

Planera dina rabatter till nästa sommar och för framtiden! Tidig höst är det fortfarande gott om tid för nyplantering. Rosor och perenner, återkommande växter, finns i färger och former för alla smaker och behov. Växterna, alltifrån blommor till gräs, indelas efter årstid och härdighet. Vi går igenom perenna växter efter deras blomningstid, färg, andra egenskaper och vetenskapliga namn. Planering, plantering och skötsel pratar vi också om så du får en prunkande rabatt för hela säsongen! Dessutom får du lära dig om rosor; från engelska Austinrosor till Nina Weibull och Peacerosen.

Innehåll
Vi går igenom den fantastiska floran, alla vackra färggranna blommor och gröna växter som trivs i vårt nordiska klimat. Alla finner något för sin trädgård. För skugga eller sol, för sandjord eller mer svårgrävd lerjord. Vad är skillnaden mellan olika sorters rosor? Busk-, kläng-, eller rabattrosor m fl. Vilken jord och gödning krävs? Samplantering, principen att föröka rosor, remonterande? Frågorna är många och vi benar ut några av dem.

Upplägg
Teoretiska genomgångar med fokus på återkommande växter, perenner och rosor. Innan hösten har du fortfarande gott om tid att plantera inför kommande säsonger.
5 tillfällen: onsdag 30/8, 6/9, 13/9, 20/9 och 27/9. kl 17.30-20.30. Även praktiska moment.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till nybörjare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Bara ett stort intresse för trädgård och rosor.

Kursledare
Inger Johnsson, trädgårdsmästare.

Kursmaterial
Material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler trädgårdskurser ges på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel