Tillbaka till Inredningsdesign

Diplomutbildning: Inredning Rum och Form, dagtid

Färg och form är A & O inom inredning. Men det allra viktigaste är ditt personliga uttryck som inredare. Inredning handlar till stor del om tycke och smak, och framför allt om att kunna hantera färg och form för att skapa stilsäkra miljöer.

Innehåll och mål


Det här är en grundläggande kurs i inredning och design som passar dig som är allmänt intresserad av inredning och formgivning, men även för dig som söker en förberedande kurs till högre utbildningar på t.ex. Konstfack eller andra högskolor.
Utbildningen behandlar rumsgestaltningsfrågor för bostaden och den offentliga miljön. Genom en kreativ process varvas teori med praktiska övningar där du arbetar fram egna idélösningar.

Kursinnehåll


• teoretisk och praktisk färglära
• formövningsuppgifter
• rummets olika delar – material, färgsättning, ljus, studier, praktiska övningar
• ljus och belysningsteknik
• möbler och inredningsdetaljer
• form, funktion, ergonomi
• stilhistoria, modern möbelhistoria
• skissteknik, ritteknik – planer, vägguppställningar
• perspektivlära
• studiebesök och slutarbete i projektform

Du får räkna med att avsätta viss tid varje vecka för hemarbete.

Upplägg


De olika delmomenten i kursen ligger blockvis eller utspridda beroende på typ av ämne och syftar alla till att utveckla din kreativa förmåga.
Du får räkna med att avsätta viss tid varje vecka för hemarbete.

Undervisning sker måndagar och tisdagar med start den 28 augusti och pågår till den 7 november klockan 09:30-16.30. Lov v 44.

Förkunskaper


Inga förkunskaper behövs.

Kursledare


Jonatan Lennman är produktdesigner med konstnärlig kandidatexamen från Beckmans designhögskola. Är för närvarande aktuell med postgraduate-studier på Konstfack och relaterade designprojekt.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Anmälan

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress