Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetarisk matlagning för barn 9-12 år

Nyfiken på mera vegetariskt? Kom och laga god vegetarisk mat som funkar som lunch, mellis eller middag. Här får barnen rumstera en lördag förmiddag i köket och lära sig hantera vettiga råvaror som fungerar i många sammanhang. Det ska vara roligt att laga mat.

Innehåll
Här får barnen experimentera själv och lära sig laga mat de kommer att gilla. Vi utgår från lakto-ovo-vegetariska recept som passar barns smaker.

Upplägg
Genomgång av recept och råvaror, om hur vi gör och Emilia visar. På slutet sitter vi ner och äter tillsammans det vi lagat under kursen. Det blir mycket prat om nyttan med vegetarisk mat och Emilia tipsar om andra goda vegetariska rätter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, ett intresse räcker långt! För barn i 9-12 års ålder!

Kursledare
Emilia Frankén – Utbildad kock och Kostekonom från Uppsala Universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia jobbar som egenföretagare och Kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att jobba inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Men det söta baket och godis är också favoriter. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på: www.emiliakonsult.com
Kursledarna har arbetat hos Medborgarskolan under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns fler kurser för barn på Medborgarskolan. Se medborgarskolan.se.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här