Tillbaka till Övrig textilslöjd

Stickning - ojämna veckor

Stickning är hetare än någonsin och är populärt bland såväl unga som gamla. Tröjor, sockor och halsdukar eller varför inte ett matchande set med mössa och vantar. Med stickningens tekniker kan man skapa många användbara plagg och är ett av de få hantverk du kan göra på språng.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om stickning men som hittills inte har kommit igång. På kursen får du lära dig uppläggning, räta och aviga maskor, ökningar, minskningar, olika reliefmönster, hålmönster och avmaskning. Du kommer också att arbeta på ett eget valt projekt.

Upplägg
Kursen går varannan vecka i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Under första kurstillfället och första halvan av alla andra gånger får ni öva på olika tekniker. Övningarna kommer sen att bli en halsduk som kan användas när vintern kommer. Den andra halvan av varje tillfälle ges möjlighet att arbeta på ett eget plagg som ni själva valt. Ni kan välja garn och mönster i butik, och kommer på kursen att få hjälp att förverkliga det projekt ni valt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att delta i kursen.

Kursledare
Anita Grahn är kunnig i och nyfiken på många textila tekniker. Hon konstruerar och skriver stickmönster som blivit internationellt uppmärksammade. Hon håller också kurser och workshops inom stickning. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Material till övningarna finns att köpa vid första kurstillfället. Material och mönster till eget projekt att påbörja andra gången kan köpas i butik; mer information om det ges vid första kurstillfället.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Denna kurs går varannan vecka.
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare