Tillbaka till Historia

Fornnordisk mytologi

En kurs för att de som vill bekanta sig med den fornnordiska mytologins sagor och karaktärer. Under tillfällena kommer vi även att utforska och se t ex vilka influenser man kan finna från den fornnordiska mytologin i modern media.

INNEHÅLL
Kursen kommer att introducera den fornnordiska mytologins sagor och myter. Genom dessa utforskar vi sedan hur vårt samhälle formats och influerats.

UPPLÄGG
Från kvinnosynen under vikingatiden till Marvels superhjältetolkning av "Thor". Under kursen kommer vi att granska och kritisk syna samhället och kulturen som färgats av den gamla nordiska asatron.

FÖRKUNSKAPER
Då bekantskapen med den fornnordiska mytologin kommer presenteras under kursen så krävs ingen förkunskap - bara en vilja att lära sig mera!

MATERIAL
Ett skapt sinne!

KURSLEDARE
Marcus Österström, som alltid haft ett brinnande intresse och även studerat fornnordisk mytologi. Marcus har även skrivit en bok om gammal nordisk folktro.

BRA ATT VETA
Vi förbehåller oss rätten att avboka eller flytta fram kursen vid för få deltagare. Vi skickar alltid kallelse innan kursstart. Är du funktionshindrad är det inget problem. Vi kan ordna med hiss om ni behöver. Hör isåfall av er innan. Välkommen med din anmälan.

Anmälan

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Umeå Fågelförening bedriver aktiviteter kopplade till fåglar som riktar sig till såväl nybörjare som vana fågelskådare.

Se vårt program

Spökvandringar och andra hemskheter erbjuds i samarbete med Hemsökta i Umeå.

www.hemsokta.nu

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk i sommar!

Läs mer här