Tillbaka till Teckning

Serieteckning

Teckna din egen serie och utforska olika tecknarknep som gör dina bilder ännu mera spännande och effektfulla. Med tuschpennan som verktyg får du chansen att skapa en värld helt designad av dig själv, med egna karaktärer och miljöer.

Innehåll
Under kursen i serieteckning varvas genomgångar och övningar med eget praktiskt arbete. Ni kommer bland annat att gå igenom följande:
· Bildkomposition
· Sidlayout
· Perspektiv
· Karaktärsdesign
· Berättarteknik
Som deltagare får du löpande feedback av kursledare Kalle Landegren för att du ska utvecklas i ditt eget serietecknande.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. OBS! Kursen gör ett uppehåll helgen 20-21 maj och sista tillfället är istället den 28 maj.

Förkunskaper
Kursen anpassas utifrån deltagarnas olika förkunskaper så alla är varmt välkomna.

Kursledare
Kalle Landegren är serietecknare och illustratör. Han har gått Serie- och bildberättarprogrammet vid Högskolan i Gävle och Berättande animerad film vid Stockholms dramatiska högskola. Kalle har bland annat medverkat i tidningar så som Rocky Magasin, Galago och Comic Royale.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa på nätet till exempel. Annars kan du om du vill gå till Upsala färg och visa upp din kallelse/faktura (när du har fått den) så får du ett rabattkort med 10% på deras varor (för uppdaterade villkor kring rabattkortet - prata med personalen på Upsala färg).
. Tuschpenna att tuscha med och penna att skissa med.
. Tjockare papper att teckna din färdiga serie på.
. Skisspapper finns dock på plats i kurslokalen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete