Orientalisk magdans nybörjare - Värnhem 5 ggr

Lär känna oanade muskler i din kropp och gläds över dess rundade former. De flödande, sensuella rörelserna i den orientaliska dansen har fängslat och fascinerat i tusentals år.
En del av den orientaliska dansen är känd som ”magdans”, ett soloframträdande av en kvinna som dansar med mjuka, följsamma rörelser och använder höfterna extra mycket för att accentuera musikens rytmer. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bl a rygg, mage och höftmuskler

INNEHÅLL OCH MÅL
Du lär dig grundteknik, steg, rörelser och enkla kombinationer. Med mycket glädje, rätt andningsteknik och grundliga förklaringar lär du dig på ett lättsamt sätt att isolera och koordinera steg/rörelser och använda "oupptäckta muskler" Vi har alla olika intentioner och mål med dansen och kursen vänder sig till alla vuxna, från motionärer, till de som har större satsningar i åtanke.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper.

KURSLEDARE
Carola har dansat orientalisk dans sedan 1986 och är en av pionjärerna inom den orientaliska dansen i Skåne. Carola har arbetat som dansledare på Medborgarskolan. sedan 1996 i olika dansformer.De senaste åren dock enbart i orientalisk dans i åldrarna 9 år och uppåt. Hennes mål i undervisningen är att inspirera och sprida dansglädje. Dansformen passar alla ifrån motionären till den ambitiösa dansösen/dansaren som kräver professionell och kunnig pedagogik.
I undervisningen går Carola ifrån tradition till spännande nytänk i teknik, uttryck och känsla. Carola har lärt sig dansformen både genom studier utomlands och i Sverige. Hon har gått i lära hos både de mest kända  och "okända" pedagogerna och koreograferna inom den orientaliska dansen och har genom åren utvecklat en egen pedagogik och dansstil som är en lekfull och genomtänkt blandning mellan olika dansstilar som hon behärskar och inspirerats av.
Carola är även konstnärlig ledare,koreograf och pedagog för dansgruppen Oriental Move som uppträder utomlands och runtom i Sverige.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Lämpliga träningskläder är mjuka sköna kläder där man tydligt ser rörelserna. Kom gärna barfota och ta med någon form av höftskynke.

Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan