Tillbaka till Kinesiska

Kinesiska nybörjare

 • Lär dig användbara ord och fraser
 • Få en inblick i den kinesiska kulturen
 • Kinesiska är högintressant för företag tack vare Kinas snabbväxande och enormt stora ekonomi

Har du planer på att resa till Kina - nöjestripp eller arbete? Här har du en unik chans att dels lära dig språket samt även att få veta lite om de seder och bruk man bör känna till vid en resa dit.
Om det är något som gjort den kinesiska kulturen mytisk och svårtillgänglig så är det väl dess språk. Tecken som är bilder och uttal som får tungan att vrickas. Kinesiska är känt för att vara svårt, men också väldigt spännande. Ta steget och lär dig kinesiska från grunden. I den här kursen börjar vi helt från grunden och arbetar i lugn takt. Vi lär oss ord, uttryck och fraser för att klara enkla vardags situationer. Kinesiska - Mandarin nybörjare. Du lär känna språket och även en del av den kultur där språket talas.

INNEHÅLL
Kinesiska nybörjare är en praktisk, kreativ och inspirerande grundkurs för dig som vill lära dig att kommunicera på kinesiska. En kurs för dig som vill behärska att hamna i olika vardagliga situationer som besökare i Kina eller i möten med kinesiska turister i Sverige. Genom en metod kallad TPR (Total Physical Response) lär du dig snabbt att förbättra din förmåga att lyssna, förstå och tala. Det innebär att läraren använder bilder och små berättelser för att lära ut de kinesiska tecknen och göra grammatiken lättare att förstå.

UPPLÄGG
Gruppundervisning under 10 onsdagar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

BRA ATT VETA:
Europarådets nivåskala för språkkunskper hittar du på vår hemsida!

LEDARE
Qi Meng har bott i Sverige i ett och ett halvt år och pratar flytande engelska och kinesiska. Hennes svenska är begränsad men det kommer inte hindra henne i hennes sätta att lära ut. Hon har tidigare erfarenheter av att lära ut språk då hon arbetat med att lära ut kinesiska både i Shanghai och Tajikistan. Hon brinner för att hjälpa sina elever att nå goda språkkunskaper genom ett kreativt och pedagogiskt sätt.

Våra kursledare skall har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs, som är anpassad för vuxenutbildning. Vårt ledarutvecklingsprogram är en del av vårt kvalitetssystem. Här erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

OM KURSEN ÄR FULLBOKAD
Är kursen fullbokad kan du anmäla dig här ändå. Kommer tillräckligt med reserver in ordnar vi en till kurs under vår terminen, det kan också vara så att någon av anmäler sig på denna kurs.


Välkommen!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jönköping KUNSKAPSSALAR, Kämpevägen 35, Jönköping (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 21 februari 2018
 • Dag och tid: Onsdag 19:30-21:00
 • Kurstimmar: 20
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 81207
 • Pris: 1195 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jönköping KUNSKAPSSALAR Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Jönköping
Box 515
55117 JÖNKÖPING

075-241 68 30
jonkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Jönköping

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor