Tillbaka till Tyska

Tyska fortsättning för nybörjare

 • Lär dig användbara fraser
 • Få tillgång till Europas nästa största språk
 • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Eisbein mit Sauerkraut i Köln, Edelweiss i alperna eller Oktoberfest i München! Vad mycket glädje och nytta du kan få av att kunna lite tyska. Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein - överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete. Tyskland är Europas största handels- och industrination och språket är mycket gångbart i stora delar av Öst- och Centraleuropa. Med vår duktiga ledare får du en perfekt start. Kan du tyska har du mycket att vinna!

Denna kurs lämpar sig för dig som tidigare gått en nybörjare kurs eller har lite kunskap om tyska (alfabet, uttal, böja verb, veta om de 3 kön der, die, das + mycket enkla meningar)

INNEHÅLL
Kursen Tyska fortsättning ger dig en bra bas i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, rollspel, bild- och uttals övningar är frekventa inslag i undervisningen.

UPPLÄGG
Du får grundläggande kunskaper i grammatik, hör- och läsförståelse. Du lär dig steg för steg att förvandla enstaka ord till begripliga meningar. Redan från början använder vi vardagsspråk så mycket som möjligt. Vi träffas 1 ggr/vecka i 10 veckor. Möjlighet till förlängning med 5 tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Denna tyskakurs riktar sig till dig som läst på nybörjarnivå på Medborgarskolan eller har lite enkla grundkunskaper i det tyska språket.

BRA ATT VETA:
Europarådets nivåskala för språkkunskper hittar du på vår hemsida!

KURSLEDARE
Simone Axelsson. Simone kommer ursprungligen från Berlin men har bott i Sverige i många, och har undervisat i tyska på Medborgarskolan under lång tid.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

OM KURSEN ÄR FULLBOKAD
Är kursen fullbokad kan du anmäla dig här ändå. Kommer tillräckligt med reserver in ordnar vi en till kurs under vår terminen, det kan också vara så att någon av anmäler sig på denna kurs.

Välkommen!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jönköping , Kämpevägen 35, Jönköping (Karta)
 • Ledare: Simone Axelsson
 • Start: den 4 september 2017
 • Dag och tid: Måndag 19:15-20:45
 • Kurstimmar: 20
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 81244
 • Pris: 1095 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jönköping Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Jönköping
Box 515
55117 JÖNKÖPING

075-241 68 30
jonkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Jönköping

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring