Tillbaka till För kropp och själ

Guidad meditation - Metta

I denna kurs får du möjlighet att testa olika former av meditation för att finna det som passar dig bäst.

Innehåll
Varje kurstillfälle startar med lättare andningsteknik. Vi kommer gå igenom olika sätt att hitta fokus och lugn. Du kommer få prova på flera enkla metoder för koncentrationsmeditation. Vi kommer också gå igenom sittställningar och hur en meditationspraktik kan se ut. Meditationen är guidad så att du enkelt kan följa stegen och inte behöver ha några förkunskaper. Ann Charlottes förhoppning är att en eller flera av teknikerna kommer passa dig och att du vill använda dig av dem regelbundet. Ni kommer att sitta på vanliga stolar, men det finns självklart möjlighet till att sitta på kudde eller på golvet.
Denna kurs har störst fokus på Metta meditation. Metta kommer från den buddhistiska traditionen. Det är en känd teknik som hjälper oss att känna kärlek och omtanke gentemot alla människor vi träffar eller har träffat.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, varje onsdag med 5 sammankomster 18.00 -19.00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi välkomnar både nybörjare samt er som deltagit tidigare på Medborgarskolans eller andra meditations kurser.

Kursledare
Ann Charlotte Sivertsson har gått 4 yoga- och meditations- lärarutbildningar på Yoga center of Minneapolis I USA. Ann Charlotte har undervisat sedan 2011.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behöver köpas in.

Bra att veta
Bär bekväma ej åtsittande kläder.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Västerås, Vasagatan 59, VÄSTERÅS (Karta)
  • Ledare: Ann-Charlotte Sivertsson
  • Start: den 20 september 2017
  • Dag och tid: Onsdag 18:00-19:00
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 31581
  • Pris: 595 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Västerås VÄSTERÅS

Vasagatan 59, 72218 VÄSTERÅS
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Västmanland
Vasagatan 59
722 18 Västerås

010-1575200
vasteras@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Västerås

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan