Tillbaka till Data

Företagsutbildning - Office 365, molntjänster

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Datormoln är ett av de hetaste modeorden i it-branschen just nu. Men vad menas med molntjänster? Vilken teknik ligger bakom och vilka tjänster handlar det om? Och vilka är för- och nackdelarna för it-avdelningen.

INNEHÅLL
Grundtanken med datormoln är att delar av ett nätverks resurser, eller till och med hela nätverket, kan flyttas ut på nätet och hanteras av ett annat företag. Det kan vara smidigt för mindre företag som inte har möjlighet att ha egen it-personal och it-utrustning i någon större utsträckning. Det kan självklart också vara en bra lösning för ¬större företag som vill dra ned på antalet it--administratörer. En övergång till molntjänster innebär att man internt inte behöver ha lika mycket administrationskrävande hårdvara och program.
Denna kurs ger dig en inblick i de tjänster som finns och vilka fördelar det kan innebära för dig och ditt företag,

UPPLÄGG
Vi går igenom marknadens vanligaste molntjänster och bedömer dessa mot krav/önskemål. Mycket tid läggs på Microsofts Office 365.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

KURSLEDARE
Michael Nyberg har haft kurser i data hos Medborgarskolan i över 30 år. Hans långa erfarenhet och stora pedagogiska förmåga gör honom till en av våra bästa kursledare. Inte sällan hör vi från deltagare att "nu först förstår jag, nu har jag äntligen lärt mig något". Han har även omfattande erfarenhet av uppdragsutbildning som helt anpassas efter kundens önskemål, från korta kurser på ett eller ett par tillfällen till hela terminskurser, med allt från en till tio deltagare per gång.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ledaren ger information om eventuellt kursmaterial vid första kurstillfället, deltagarna beställer sedan själva vid behov.

BRA ATT VETA
Kontakta gärna Susanne Dahlman 0510-20821 eller Michael Nyberg, 0705-400 100 för mer information och eller förslag på kurs.

Under den termin som du är deltagare på Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0501-702 60

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare