Båtmekaniker grundutbildning

Denna kurs är för dig som har en båt och känner att du skulle veta lite mer om hur motorn bör hanteras och hur ni går tillväga vid ett mindre haveri.

Du lär dig grunderna hur en båtmotor fungerar och hur den skall ges service. Vi utgår från boken "Handbok för Båtmekaniker", se länk nedan.
http://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningsmaterial-produkt-for-produkt/larobocker/handbok-for-batmekaniker.html

UPPLÄGG
Kursen pågår 4 kvällar varav en kväll är ute vid båten. Efter avslutad kurs har du möjlighet att göra examination för Båtmekaniker, kostnaden för examen betalas direkt till provförrättaren.

Medlemmar i Jönköpings segelsällskap och Domsands båtsällskap har 15% rabatt på våra kurser inom sjöliv. OBS Ni måste uppge detta vid anmälan och vid första kurstillfället visa ni ert klubbintyg.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse förväntas!

KURSMATERIAL
All kurslitteratur betalar ni själv och finns att beställa på www.bryggboden.se eller se bifogad länk direkt till vår sida för Bryggboden http://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/jonkoping/ Här väljer ni den kurslittrtatur efter den kurs ni skall gå. Lägg märke till att ni kan köpa ett Kombinerat Förarintyg- och Kustskepparintygspaket Ostkusten (Navigering & Sjömanskap) om ni tänker gå kustskepparen efter förarintyget, där finns pengar att spara.

Vid ev frågor kan ni ringa direkt till Bryggboden på telefon 0303-233083

KURSLEDARE:
Uno Damberg har en teknisk utbildning och därefter arbetat som bilmekaniker under några år. Båtar har alltid funnits i Unos liv, mest segling har det blivit.
Han har renoverat motorer, bytt motorer samt skött allt tänkbart som har med mekanik på båtar att göra. Uno har även haft interna kurser i JSS (Jönköpings segel sällskap) regi angående båt mekanik.


BRA ATT VETA:
Efter att kursen i teori är genomförd, kommer det att finnas möjlighet att avlägga ert prov hos oss av särsklid kvalificerd ledare inom området. Denna avgift ingår inte utan ni betalar direkt till Provförrättaren som är på ca 500 kr per prov.
Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du sedan på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Nästa steg i din teoretiska utbildning är Kustskepparen som gäller för fritidsbåt med obegränsad storlek inom- och utomskärs i dagsljus och i mörker.

Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan