Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundträning -Valpkurs, vardagslydnad, för hundar över 3 månader, söndagar

Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till hundar över 3 månader.

Upplägg
Kursen börjar med en teorilektion utan hundar i Medborgarskolans lokaler vid Odenplan där vi går igenom grunden för träning av hund samt hur man kan träna de specifika momenten. De resterande 5 gångerna ses vi i Rålambshovsparken på Kungsholmen och tränar hundarna.

Träningen bygger på positiv förstärkning, det vill säga att man belönar fram rätt beteende. Alla hundar är olika så den praktiska träningen kommer att anpassas efter varje individ.
Gruppträningen i park kommer att vara på max 5 hundar. Första kurstillfället är den 27/8 och då kommer alla deltagare att ses mellan kl 10.00-12.00. Kurstillfälle 2 till 6 kommer gruppen delas in i två mindre grupper. Första gruppen tränar mellan kl 10.00-11.00, andra gruppen mellan kl 11.00-12.00. Datum för kurstillfälle 2-6 är 3/9, 10/9, 17/9, 24/9 och 1/10. Din träningstid bestäms första lektionen. Med reservation för ändringar.

Priset gäller för 1 hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan.

Innehåll
Momenten som vi kommer att gå igenom är:
· Sitt/Ligg - Stanna kvar
· Gå fint i koppel
· Gå fint vid sidan
· Inkallning
· Stopp-kommando
· Hundmöten
· Hantering
· Kommando för att avbryta ett oönskat beteende

Kursledare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler rena valp-/vardagslydnadskurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Elin Sjödin
  • Start: den 27 augusti 2017
  • Dag och tid: Söndag 10:00-12:00
  • Kurstimmar: 12
  • Tillfällen: 6
  • Kursnummer: 16209
  • Pris: 1995 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel