Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundkurs - Att skaffa valp

Kursen vänder sig till dig som funderar på att skaffa valp. Under kursen får du lära dig mer om olika rasgrupper för att hitta en ras som passar dig och din familj. Få kunskap om hundens skötsel och utfodring. Få tips om vad du bör tänka på när du väljer uppfödare och försäkring. Du får också lära dig mer om hundens beteende, hur du lär hunden att bli rumsren, lämnas ensam, komma när du ropar osv.

Innehåll
1. Beskrivning av rasgrupper.
2. Hundens skötsel, utfodring, försäkringar, djurskyddslagen
3. Hundens beteende med tonvikt på inlärning

Upplägg
Under kurstillfällena varvas genomgångar med diskussioner. 3 kurstillfällen; 4/10, 11/10, 18/10

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Elin är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben. Hon har läst Hund, avel och utfodring på SLU och Hundens beteendebiologi på Linköpings Universitet.

Kursmaterial
Kursmaterial, kompendium, delas ut vid första kurstillfället.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler rena valp-/vardagslydnadskurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering. Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen. Längtar du efter lugn och harmoni är skogsbad en spännande nyhet!

Läs mer om våra kurser utomhus

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel