Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Näringslära VT 18

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Intresset för kostens betydelse för vår hälsa och vårt välmående har aldrig varit större än nu. Allt fler söker större förståelse för hur olika kosthållningar påverkar oss och ibland kan det vara svårt att sålla i djungeln av olika hälsopåståenden och kostinriktningar. I takt med ett ökat intresse för kostfrågor ökar efterfrågan på personer med kunskaper inom området.

Diplomutbildning i näringslära är en grundläggande utbildning för dig som vill förstå hur det vi äter bidrar till kroppens alla viktiga processer och hur det kan påverka vår hälsa. Utbildningen vänder sig också till dig som redan i dag arbetar med hälsofrågor, kanske som coach, friskvårdsansvarig, personlig tränare, löptränare eller gruppinstruktör. Utbildningen passar också utmärkt som komplement för alla som tidigare har läst någon av Medborgarskolan matutbildningar.

Innehåll


- Matsmältning och grundläggande fysiologi
- Protein
- Kolhydrat
- Fett
- Vitaminer
- Mineraler
- Antioxidanter
- Kosthållningar och dieter
- Viktminskning
- Aptitreglering
- Kost och sjukdomar
- Kosttillskott
- Kost och träning
- Kost och psykisk hälsa
- Informationssökning och källkritik
- Sammanfattning

Upplägg och längd


Utbildningen är uppbyggd kring föreläsningar och grupparbeten under lektionstid, däremellan tillkommer självstudier. Kurslitteratur ingår (Martin Brunnbergs Modern näringslära) och du får även tips på annan intressant och relevant litteratur. Givetvis går vi igenom hur man själv söker trovärdig information och följer den vetenskapliga forskningen. Utbildningen är helt teoretisk.
Kursen ges dagtid vid 8 tillfällen, ca 64 studietimmar, kl 09.30-16.00. Kursdatum: 10-11 mars. 7-8 april, 28-29 april och 2-3/6.

Förkunskaper


Inga krav på förkunskaper, alla nyfikna är välkomna, särskilt med ett stort intresse för hälsa och näringstänk.

Diplom


För diplom krävs minst 80 % närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Lokal


Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, (T-bana Odenplan).

Avgift och anmälan


Kursavgift 10 095 kr, varav anmälningsavgift 1 000 kr. Kostnad för material/litteratur ingår i avgiften.

Kursledare


Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här: www.rasmart.se

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan