Tillbaka till Pilates

Pilates/Yoga 4 ggr pilates och 8 ggr yoga (med pilatesinslag) - Limhamn

Pilates är en träningsform som skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates och är en av världens snabbast växande träningsform.

Denna kurs kommer att bestå av 4 tillfällen pilates och 8 tillfällen yoga. Yoga delen är poweryoga men med pilatesinslag (sk yogalates).

INNEHÅLL
Träningen bygger på kontrollerade rörelser och övningar enligt ett visst mönster och schema för att göra träningen enkel, optimal och effektiv.
Det är en träningsmetod som kombinerar styrketräning, stretch och yoga. Pilates handlar mycket om tankekraft.
Pilates kan till skillnad från vad många tror vara väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt.
Pilates-rörelserna ska utföras långsamt och vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.

Vad är skillnaden mellan Pilates och Yoga?

Pilates är flödande och har mer repetitiva rörelser, man rör sig hela tiden och fokus ligger på att träna alla muskler i kroppen på ett naturligt sätt med endast kroppen som redskap.
Rörelserna är lätta att förstå och påminner om mer klassisk kroppsträning/gymnastik (ingen meditation eller speciell andning krävs i Pilates)
Pilates utföres under ca 45-50 min.

Yoga är lugnare och mer harmonisk och man jobbar med olika kropps-ställningar i samband med andning, avslappning och koncentration.
Yoga är avstressande och mer meditativ. Många av rörelserna stretchar och öppnar upp kropp och sinne på ett harmoniskt sätt.

FÖRKUNSKAPER
Kursen är öppen för alla.

KURSLEDARE
Nidia Martinez Barbieri
Malin Karlsson Röstén
Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ta med egen yogamatta (vattenflaska)

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan 2 - 3 timmar innan kursen. Stäng av mobilen innan du kommer in i lokalen, tack!
Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.
Obs! Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid!
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Obs! Begränsat med omklädningsmöjligheter, kom gärna ombytt. Det finns ingen dusch.

RABATT PÅ DANSKURSER
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan