Tillbaka till Dans

Flamenco lätt fortsättning - Värnhem

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Flamencon är en känsla, en attityd. Genom flamencon uttrycks ett spektrum av olika känslor och temperament, teknik och koreografier.

INNEHÅLL OCH MÅL
Grundläggande tekniker inom flamencodans samt koreografi. Fokus ligger på stamp- och handtekniker, kroppshållning, koordination och attityd. Vi går igenom en lättare koreografi där vi använder teknikerna vi lärt oss. Sevillanas ingår också i kursen.

FÖRKUNSKAPER
Du ska ha dansat Flamenco minst ett par terminer.

KURLSEDARE
Sabina Bokhari Friberg började själv att dansa vid tre och ett halvt års ålder i Madrid, Spanien. Hon har sedan dess provat på en mängd olika dansstilar såsom show-dance, artistic dance, Malmöflickorna, jazzdans, ballet, salsa och orientalisk dans. Hon undervisar sedan elva år tillbaka i flamencodans. Sabina är även certifierad Piloxing och Zumbaledare.
Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram som är anpassad för vuxenutbildning. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

BRA ATT VETA
Både kvinnor och män dansar i skor med lite klack som hörs när man stampar, bekväma kläder. För kvinnor är det också fördelaktigt med en lång, vid kjol.
Skor med hård stabil klack. Viss flamenco attribut kan förekomma som käpp, solfjäder, kastanjetter, sjal mm. Beroende på aktuella dansstilar.

RABATT PÅ DANS- OCH SÅNG- OCH TEATERKURSER.
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor