Tillbaka till Tyska

Tyska A1/A2

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Lär dig Europas viktigaste och största språk! Tyskland är Europas största handels- och industrination och språket är mycket gångbart i stora delar av Öst- och Centraleuropa. Och med vår duktiga lärare får du en perfekt start. Kan du tyska har du mycket att vinna!

INNEHÅLL
Kursen för dig som läst tyska tidigare. Öka ditt glosförråd, förbättra din grammatik och din muntliga kommunikationsförmåga genom läsförståelse, hörförståelse, grammatiska övningar och konversation.

UPPLÄGG
Du lär dig steg för steg att uttrycka dig säkrare. Redan från början använder vi vardagsspråk så mycket som möjligt.

FÖRKUNSKAPER
2 termins studier eller motsvarande.
Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Läs mer om Europarådets nivåskala på vår hemsida. Är du osäker på din nivå? Kontakta oss så hjälper vi dig.

KURSLEDARE
Gunhild Fleiter-Carlson har tyska föräldrar men växte upp i Italien och Argentina där hon gick i tyska och argentinska (med undervisning på spanska) skolor. Hon har en universitetsexamen i engelska och spanska från Tyskland, och examen i keramik från " London Open College Network" i England. Gunhild levde i Italien i sammanlagt 21 år och reste mycket även i sitt arbete i textilindustrin. I tolv år bodde hon i England med sin svenske make och fick två döttrar. För närvarande bor Gunhild i Viken, där hon har en keramikstudio (läs mer om Gunhilds konst på www.lillakakelfabriken.se) och undervisar i språk hos Medborgarskolan i Helsingborg och Höganäs!

Det är något speciellt med våra kursledare…! Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning. Vi utbildar kontinuerligt våra ledares pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Mer info om ditt kursmaterial får du när vi kallar till din kursstart! I denna kurs skapas kursmaterialet utifrån förslag från kursdeltagarna och ledaren.
Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur.

RABATT PÅ BOKUS
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>

BRA ATT VETA
1 studietimme = 45 min
Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnader!

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.