Tillbaka till Övrigt inom navigation

Båtpraktik Prova-på-kurs

Har du funderingar på att ta förarintyg? Tag chansen att prova på livet på sjön med denna prova-på-kurs!

Innehåll
Prova-på-kurs. Vi utgår ifrån Sandvikens småbåtshamn i Oxelösund. Ta vägen mot gamla Oxelösund. Efter järnvägen, ta höger nerför backen.

Upplägg
Vi går igenom sjökortet, prickar och bojar, lite båthantering, de grundläggande väjningsreglerna och någon lämplig knop.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Minimiålder 12 år.

Kursledare
Peter Rundström har arbetat med skolsegelfartyg i över tjugo år och gått den långa vägen från elev/obefaren jungman till att idag segla skeppare och styrman. Han har stor vana vid att utbilda inom navigation. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
- Medtag egen flytväst. Om man inte har går det att hyra på Koordinaten i Oxelösund.
- Ha oömma kläder då det är en tjärad träbåt.
- Kläder efter väder. Det är en öppen båt.
- Medtag eget fika.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor