Tillbaka till Teater och dramatik

Teater, 15-18 år LÄNK-projektet

Är du nyfiken på teater och vill lära dig mer om teaterns alla delar? Upptäck och utveckla din teatraliska förmåga och öka din trygghet i att agera och gestalta olika karaktärer. Släpp fram din kreativa sida och din spontanitet - i teaterns värld är allt möjligt!

INNEHÅLL
I år kommer ”teater 15-18” år att delta i riksteaterns projekt LÄNK, där vi kommer att arbeta med en av de 5 valbara pjäserna från grund till färdig föreställning. Vi kommer att arbeta med karaktärsarbete, känsloövningar, scenografilösningar och annat arbete runt en föreställning.

Projektet kommer att avslutas våren 2018 och då kommer gruppen att ha föreställning för familj och vänner och resa iväg på en teaterfestival med sin pjäs. Länk till projektet: https://skolscenen-lank.riksteatern.se/pjaserna-och-dramatiker

Upplägg
2 terminer, 11 gånger per termin, 2 h och 15 min/per tillfälle.
Uppehåll vecka 39, 42, 44

FÖRKUNSKAPER
Både för dig som inte har några förkunskaper och för dig som spelat teater tidigare.

KURSLEDARE
Tilda Meissner har sedan sju års ålder aktivt spelat teater i olika amatörgrupper och skolor. Hon är utbildad skådespelerska på Molkoms folkhögskola, skådespeleri för film och scen och har under de senaste fem åren lett olika barngrupper. Här på medborgarskolan leder hon fem av våra teatergrupper. Idag har hon läst mer än halva sin utbildning till gymnasielärare i teater på Högskolan för scen och musik.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

BRA ATT VETA
OBS! Denna kurs deltar i teaterprojektet LÄNK 2018 och när du anmäler dig på denna kurs binder du upp dig för två terminer. Kursavgiften på 4495kr delas upp på dessa två terminer, men det går även att dela upp betalningen på 3 månader per termin, skriv i meddelanderutan vid din anmälan om du önskar delbetala.

Denna kurs ingår i föreningen Aktiv Ungdoms utbud och som kursdeltagare blir du automatiskt medlem i föreningen. Medlemsavgiften ingår i kursavgiften och specificeras på fakturan.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 10 september 2017
  • Dag och tid: Söndag 17:00-19:15
  • Kurstimmar: 66
  • Tillfällen: 22
  • Kursnummer: 11515
  • Pris: 4495 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Haga Östergata 12
41301 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning