DIY Beauty – gör det själv-hudvård

Att skapa sina egna specialdesignade hudvårdsprodukter som bl a badbomber, bodyskrubb och body butter bars är verkligen kul pyssel! Det är inte så svårt som man tror, ofta kan man hitta ingredienserna i mataffärer eller i hälsokostbutiker. Piffa till burkarna med vackra band, handskrivna etiketter eller någon dekoration, så blir det en trevlig present att ge bort!

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Under dom senaste åren har det uppstått en trend där folk söker sig mot ett mer naturligt och miljövänligt sätt att vårda sin hud och man blir mer medveten om faran att använda kemikalier och konserveringsmedel och andra okända ämnen på sin hud.

Under denna dag får du lära dig att skapa några fantastiska produkter som inte bara kommer att vara nytta för dig utan även som en trevlig gåva att ge bort vid speciella tillfällen. Badbomber och body butter bars är en fantastisk lyxprodukt som kan användas dagligen och håller din hud på topp!

Vi kommer att göra fina väldoftande badbomber som bidrar till en uppfriskande och avslappnade känsla vid ditt bad. Body Butter Bars som används som fuktgivare för att få en mjuk och len hud och Body skrubb i olika dofter för att exfoliera din hud och lämna den mjuk och len. Vi använder oss av ekologiska ingredienser och produkter.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Eesha kommer från Storbritannien och bor sedan 2014 i Sverige med sin man. Hon är utbildad inom skönhetsvård och är legitimerad skönhetsspecialist. Hon har erfarenhet att lära ut och har tidigare jobbat som lärare och undervisat i ämnen som psykologi och social vetenskap. Hon började intressera sig för naturlig hälsa när hon fick hud och hälsoproblem trots att hon använde förstklassiga skönhetsmedel.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för material ingår i kursavgiften. Viss utrustning behöver varje deltagare ta med och den informationen står i kallelsen.

BRA ATT VETA
Undervisningen kommer att hållas på engelska men all kurslitteratur och instruktioner kommer att vara skrivna på svenska och det mesta sköts praktiskt under kursen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan