Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Träslöjd

Möbelrenovering och snickeri - intensiv

Finsnickra, renovera och restaurera möbler, klä om möbler eller laga rottingmöbler! För dig som är kreativ och gillar att arbeta med händerna är detta en snickarkurs utan gränser. Vår kursledare är kunnig på alla dessa områden och säljer både virke och möbeltyger. De möbler du arbetar med kan du förvara i kurslokalen.

INNEHÅLL
Du lär dig att bedöma en skada och reparera den. Du lär dig total möbelservice och vi arbetar med de material som krävs för att återställa din möbel, t ex glas, tyg och metall. Kursen går mycket ut på att våga ”ta tag” i arbetet!

UPPLÄGG
Intensivkurs där vi träffas under 3 heldagar och arbetar praktiskt med våra möbler. OBS! Kursen går följande torsdagar; 20/9, 4/10 och 18/10.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. För både nybörjare och erfarna.

KURSLEDARE
Jerry har varit kursledare hos oss på Medborgarskolan sedan början av 2000-talet och jobbat med kursverksamhet sedan 1980-talet. Han är egenföretagare inom snickeri och möbelrenovering och har en egen verkstad.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Av kursledaren kan du köpa det mesta i materialväg, t ex virke, tyg och stoppningar. Är det udda saker som ska införskaffas, bör man ta upp detta med kursledaren innan kursen.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan