Tillbaka till Franska

Franska B2 - konversation

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Du som är intresserad av Frankrike och allt franskt som mat, vin, caféliv. mode. filosofi, film, musik gör klokt i att lära dig lite franska. Fransmännen är mycket stolta över sitt vackra språk. En resa till eller genom Frankrike kan vara en närmast poetisk upplevelse - om man bara kan lite av språkets grunder. C'est ci bon!

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen ger dig bra baskunskaper och vi fokuserar på enklare trivsam konversation, lätt grammatik

UPPLÄGG
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Skulle någon sammankomst, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Detta är en fortsättningskurs. Du bör ha läst franska ska ca 6-7 terminer.
Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Är du osäker på din nivå? Gör gärna vår språktest som du hittar här http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/

KURSMATERIAL
Ledaren informerar om vilket studiematerial som används vid första kurstillfället.
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften.

Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur. Ange ditt kursnummer som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com. Mer information hittar du på www.medborgarskolan.se/bokusrabatt.

KURSLEDARE
Jon Hvidsten är uppvuxen i Frankrike och flyttade till Sverige som 14-åring. Efter gymnasiet återvände han till Frankrike för att läsa filosofi, sedan följde studier i franska och historia vid universitetet i Lund. Jonl är utbildad lärare och översättare och undervisar på gymnasieskolor i Lund samt på Medborgarskolan sedan 2004.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Du även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad!

Anmälan

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.