Tillbaka till Bank, försäkring och finansiering

Aktiekunskap A - hösten 2017

Varför ska du lära dig om aktier? Kanske du vill ha en grund till din pension eller du tycker bara att det är intressant. Även om du inte förvaltar dina aktier och fonder själv så kan det vara bra att veta vad det handlar om. Du kanske är intresserad av aktiemarknaden och vad som händer i den världen. Att lära sig om aktier och fonder kan vara en investering för din framtid.

Innehåll
Här får du grundläggande kunskaper för att komma igång med ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder. Kursen behandlar aktiesparandets möjligheter och risker, portföljtänkande, aktievärdering samt ger praktiska tips om hur det går till att köpa, förvalta och sälja aktier.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor. Du tar med din egen bärbara dator och arbetar med den.

Förkunskaper
Inga förkunskaper om aktier krävs men datorvana är en fördel.

Kursledare
Anders Fhogelin, civilingenjör med lång erfarenhet av aktieaffärer, har varit kursledare för Medborgarskolans aktiekurser sedan några år med goda omdömen från tidigare kursdeltagare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Aktie- och fondhandboken som du kan köpa hos t.ex. Bokus. Den kostar ca 170 kronor. Övrigt material får du information om vid första kurstillfället.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
OBS! Du tar med din egen bärbara dator (laptop). Har du inte någon hör du av dig till oss.
Uppehåll höstlovsveckan, vecka 44.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland våning 2, Drottninggatan 23, Gävle (Karta)
  • Ledare: Anders Fhogelin
  • Start: den 20 september 2017
  • Dag och tid: Onsdag 18:30-21:00
  • Kurstimmar: 24
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 57339
  • Pris: 1335 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Gästrikland våning 2 Gävle

Drottninggatan 23, Gävle
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare