Tillbaka till Matlagningskurser

Grönsaker i fokus

Vill du utmana dig själv att laga fler rätter med grönsaker så är detta kursen för dig. Du får lära dig allt om olika tillagningstekniker, smakkombination och hur man kombinerar lika texturer på tallriken.

INNEHÅLL
Detta är en vegetarisk kurs där grönsakerna får agera huvudråvara. Under två kvällar får du lära dig allt om du kan tänka dig när det kommer till grönsaker. Vi inleder med en kortare teoridel där du får lära dig mer om grönsaker, både ovanligare sorter men också bortglömda favoriter. Därefter lagar vi rätter uppdelade i mindre grupper där du får lära dig allt om texturer på tallriken- krispigt, lent, knaprigt men också om olika tillagningssätt- vilka grönsaker fungerar att fritera, servera råa, saltbaka, grilla eller bara blanchera? Du får lära dig om hur man gör en måltid som till stor del består av grönsaker mer mättande och komplett. Vi lagar allt från såser, till tillbehör, hela rätter och garnityr. Dessutom testar vi oss på ett par efterrätter innehållande grönsaker. Vi avslutar varje kurstillfälle med en gemensam måltid. Finns det några rester får ni med er dem hem."

KURSLEDARE
Ulrika Lindström har alltid haft ett passionerat förhållande till matlagning hon lagar gärna mycket vegetarisk kost. Hon har arbetat ett par år inom restaurangbranschen, bland annat som tapaskock, men har främst sitt personliga intresse att tacka för sina kunskaper. Ulrika har arbetat hos oss på Medborgarskolan nu ett par terminer och är en väldigt omtyckt kursledare. Tillsammans med henne får du en rolig stund i köket och Ulrika hoppas entusiasmera dig att våga ta ut svängarna och ha roligt när du lagar mat

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Matkostnad på ca 170 kronor/person tillkommer per gång och betalas till kursledaren vid kurstillfället.
Ta med eget förkläde.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 16 oktober 2017
  • Dag och tid: Måndag 18:00-21:00
  • Kurstimmar: 8
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 11783
  • Pris: 1095 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Haga Östergata 12
41301 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017