Kustskepparintyg

Detta är en direkt fortsättning för dig som tagit förarintyg. Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd utomskärs.

INNEHÅLL
Du lär dig bland annat navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC/VHF. Har du en båt som är minst 4 x12 meter är kustskepparintyg ett krav. Efter avslutad kurs anordnas examination för kustskepparrintyg och kostnaden 350 kr betalas kontant till provförrättaren.

UPPLÄGG
Kursen pågår 8 kvällar och avslutas med examination 9:e gången. Hemuppgifter ingår.

FÖRKUNSKAPER
Förarintyg och båtpraktik. För dig som inte har båtpraktiken kan den anordnas i samband med kursen, kostnad av ca 260 kr.

Saknar du ditt intyg eller intygsbok? Det finns registrerat hos antingen Sjöfartsverket i Norrköping (gäller diplom tagna före 1985) telefon 011-191404, mail sjofart@transportstyrelsen.se eller Nämnden för båtlivsutbildning, NFB (gäller diplom tagna efter 1985) telefon 08-6637993, du kan läsa mer om hur du går tillväga på www.nfb.a.se.

KURSLEDARE
Stig är en av våra omtyckta kursledare som har omfattande nautisk kompetens, han har mer än 40 års erfarenhet av fritidsbåtnavigering.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för material och examination ingår inte i kursavgiften. Du använder samma material som i förarintyget förutom sjökortet som blir nytt. Boken Sjötrafikföreskrifter finns på nätet. Har du inte förarmaterialet så tillkommer en kostnad för böckerna på ca 700 kr och ytterligare ca 300 kr om du behöver passare, nautisk linjal och transportör. Tag med sjökortet för förarintyg 9313 om du har kvar det. Materialet kvitterar du ut första tillfället och detta faktureras i efterhand.

BRA ATT VETA
Medlemmar i Svenska Kryssarklubben erhåller 200 kr i rabatt på angivet kurspris. Uppge ditt medlemsnummer hos Svenska Kryssarklubben i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan för att erhålla rabatten.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka innan kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Kålholmens Båtägarförenings Klubblokal, Grötövägen, LYSEKIL
  • Ledare: Richard Åkerman
  • Start: den 27 september 2017
  • Dag och tid: Onsdag 18:00-20:30
  • Kurstimmar: 30
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 11910
  • Pris: 2425 kr

Köpvillkor

Kålholmens Båtägarförenings Klubblokal LYSEKIL

Grötövägen, 45350 LYSEKIL
Telefon: 0522-165 77

Medborgarskolan Uddevalla
Lagerbergsgatan 16
451 31 UDDEVALLA

0522-165 77
uddevalla@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Lysekil

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0522-165 77

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Nja, inte särskilt troligt eller...

Någonstans i höstens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor