Tillbaka till Italienska

Italienska B2 Konversation

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Italien, med sin livliga kultur och smattrande intensiva språk, är ett av svenskarnas favoritresmål. Den som vill ta sig lite utanför de bredaste turiststråken kan berika sin reseupplevelse hundrafalt genom att prata lite och göra fler spännande möten möjliga. La vita è bella!

INNEHÅLL
Kursen ger bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. På den här språknivån tränar du på att uppfatta korta, tydliga och enkla meddelanden, läsa enkla texter och hitta viss information som du kan behöva för att fungera i korta, sociala samtal. Du kommer att använda fraser och meningar för att beskriva din familj och andra människor, berätta om ditt arbete och kunna skriva ett personligt enkelt brev, t ex för att tacka någon för något.

UPPLÄGG
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Skulle någon sammankomst, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Ca 6-7 terminers förkunskap krävs. Detta är en fortsättningskurs. Du bör ha läst italienska tidigare och vara helt klar med nivå B1 och en bra bit på väg på nivå B2 enligt Europarådets nivåskala. Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Är du osäker på din nivå? Gör gärna vår språktest som du hittar här http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/

KURSMATERIAL
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Information om kursmaterial får du vid första kurstillfället.

Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften.
Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur. Ange koden du får av ledaren vid första tillfället i rutan för "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com. Mer information hittar du på www.medborgarskolan.se/bokusrabatt.

KURSLEDARE
Antonio har undervisat i italienska på Medborgarskolan både i Malmö och Lund under många år. Antonio är ursprungligen från Sicilien.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Du även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad!
Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.