Tillbaka till Spanska

Spanska och Spanien för dig som funderar på att bosätta dig där - fortsättning

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas i tjugo länder och av över fyrahundra miljoner människor
  • Få inblick i den spanska kulturen

Många svenskar har tagit steget och flyttat till Spanien. En del bor där endast en del av året, medan andra bor där permanent. Det behagliga klimatet kombinerat med bra priser gör Spanien attraktivt för nordbon som tröttnat på kalla vintrar.

INNEHÅLL
Kursen ger grundläggande spanska och ger en första inblick i det spanska samhället, spansk vardagsjuridik, spansk kultur, spanska fester och högtider och, inte minst, det spanska köket. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.

FÖRKUNSKAPER
Ca 1 termins förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Vicent Sos Bravo är utbildad advokat från Barcelona universitet och arbetat nu som modersmålslärare i Malmö. Har även undervisat i spanska tidigare på Medborgarskolan Lidköping.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursledaren tillhandahåller kursmaterial

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter m
Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnader!

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.