Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering - digital systemkamera, fördjupning

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg


Studio / Porträttfotografi är ett roligt och lärorikt sätt att förstå hur man arrangerar spännande ljussättningar samt hur man poserar sin modell rätt och skapar bilder på hög nivå.

INNEHÅLL
Efter grundkursen fördjupar vi i oss med ljussättning, naturlig ljus och blixtljus. Vi bygger upp en liten studio med enkla lampor upp till en komplett studioset med flera ljusformare. Vi lär oss hur man interagerar med en modell och hur man skapar fina porträttbilder. Utöver det tar vi med ljus i naturen och sätter upp flera olika bildsituationer där. Vi lär oss skillnaden mellan hårt och mjukt ljus, high key/low key och mycket mer.

UPPLÄGG
Teori och praktik varvas.

FÖRKUNSKAPER
Du skall känna din kamera väl och vet hur du hanterar bländare, slutare, ISO och komposition. Grundkursen rekommenderas men är inte krävande.

KURSLEDARE
Frank Eickhoff har en sidoverksamhet som fotograf i studio. Han har fotograferat sedan sin barndom, först analogt senare digitalt. Idag är Frank utbildare i studiofotografering och ljussättning Han fotar själv mest porträtt och konceptuella bilder. Frank brinner för fotografering och för att förmedla kunskapen om att skapa bilder som rör betraktaren.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ta med din egen systemkamera inklusive manual.

BRA ATT VETA
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan