Tillbaka till För kropp och själ

Mindfulness med häst - individuell undervisning

Redan Winston Churchill konstaterade att det är något med hästar som är bra för människans själ. Av samma anledning är hästen ett naturligt inslag i denna kurs.

Innehåll
En upplevelsebaserad kurs där du praktiserar mindfulness med häst vid varje tillfälle. Du lär dig även verktyg för att praktisera närvaro i vardagen. Under kursen tar vi tillvara på den naturliga egenskap hästar har; att få oss människor att släppa allt runtomkring oss och fokusera på nuet. Detta oavsett om du sitter på hästryggen, står eller går bredvid. Med hästens hjälp kan vi lättare fokusera vår uppmärksamhet. Detta underlättar mindfulnessövningar där vi medvetet uppmärksammar andningen, ljud och den egna kroppen. Hästen kräver att du är i nuet och att du släpper allt runtomkring.

Upplägg
Kursen ges under 4 sammankomster, 3 studietimmar åt gången. Totalt 12 studietimmar. Datum och klockslag för träffarna beslutas i samråd med ledaren efter anmälan är mottagen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Catharina Callros har arbetat 20 år inom finansbranschen. 2005 flyttade hon till Rosöga, en lantlig idyll utanför Strängnäs, där hon har 3 hästar och en stor ridbana. Catharina är diplomerad Ridterapeut via Johanna Pechmann ”Ridterapi för alla” samt diplomerad Mindfulnessinstruktör via MFC.

Kursmaterial
Nyfiken på Mindfulness av Ola Schenström. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

Bra att veta
Rosöga ligger ett stenkast från E20 så du kan enkelt ta dig hit både från Strängnäs och Eskilstuna.


Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan