Tillbaka till Kombinerat förar- och kustskepparintyg

Båt: Förarintyg och kustskepparintyg - kombinerad kurs

Kursen för dig som gärna har en del praktisk färdighet till sjöss, men saknar Förarintyg eller har ett gammalt sådant.
För att du ska kunna färdas säkert inomskärs fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett och miljövård. Lär dig vad som behövs för att få Förarintyget. Kustskepparintyget är en påbyggnad på Förarintyget. Du får lära dig mer om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö m m. Kustskepparintyget ger dig behörighet att framföra fritidsskepp (12x4m). För att få ta Kustskepparintyget måste du ha avlagt Förarintyget.

Utbildningstakten är hög och du får lägga ner en hel del tid på hemarbete. Vi läser snabbt in Förarintyg och fortsätter sedan med Kustskepparintyg. Tillhörande praktikpass anordnas i kursen, eftersom detta är en förutsättning för att kunna ta Kustskepparintyget. Prov för Förar- och Kustskepparintyg anordnas efter avslutad kurs.

UPPLÄGG
Vi träffas elva tisdagkvällar. I kursen anordnas även praktikpass på båt i Vättern. Detta tillfälle går utanför de elva kurstillfällena och planeras i samråd med ledaren.

LEDARE:
Sven Johanson, som har lång erfarenhet av sjöliv och kursverksamhet. Han är sedan flera år ledare inom Medborgarskolans ämnesområde Navigation & Sjöliv.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Minimiålder 15 år. Inga förkunskaper men du bör ha viss sjövana för att tillgodogöra dig kursen då studietakten är hög och egna studier hemma är nödvändiga.

KURSMATERIALET
Meddelas i kallelsen inför kursen, inhandlas av dig själv och tas med till första kurstillfället.

Kostnad för kursmaterial (ca 700 kr), examination (två examinationstillfällen om vardera 450 kr) och eventuell praktiktur (450 kr) tillkommer, i praktiken ingår fika.

BRA ATT VETA
Du kan även läsa förarintyg respektive kustskepparintyg som separata kurser (kvällstid eller helgkurs) hos oss om det är ett alternativ för dig.

Fr o m 1/1 2017 följer vi de nya reglerna från Nämnden för båtlivsutbildningar kring vad som ska ingå i förar- och kustskepparexamen. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

Du som är medlem i en båtklubb får 10% rabatt på kursavgiften, uppge ditt medlemsnummer vid anmälan. Har du båten försäkrad hos Svenska Sjö erbjuds du 20% rabatt, om du anger "Svenska Sjö" och ditt kundnummer i noteringsfältet. Rabatterna kan ej kombineras.

Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Nyckelord: Kustskepparexamen

Anmälan

  • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
  • Ledare: Sven Johanson
  • Start: den 12 september 2017
  • Dag och tid: Tisdag 18:00-21:00
  • Kurstimmar: 44
  • Tillfällen: 11
  • Kursnummer: 82045
  • Pris: 2995 kr

Fullsatt

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan