Tillbaka till Engelska

Engelska lätt konversation nivå A2 Liten grupp

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Medborgarskolan ger dig möjligheten till en mer meningsfull vistelse utomlands. Under trivsamma former i en avspänd atmosfär och i små grupper lär du dig språket hos oss.
Engelska är ett av världens mest talade språk. Hos oss lär du dig språk under trivsamma former och i en avspänd atmosfär. Våra kursledare är duktiga och grupperna små.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen ger dig bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera.

UPPLÄGG
Vi lär oss och övar det praktiska vardagsspråket i liten grupp. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala och lär oss använda språket otvunget och varierat under olika situationer. Du kommer att lära dig mycket om landet och dess kultur! Du får mycket tid med ledaren eftersom ni aldrig är fler än max 8 deltagare.

FÖRKUNSKAPER
Engelska A1 enligt Europarådets nivåskala.
Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Läs mer om Europarådets nivåskala på vår hemsida. Är du osäker på din nivå? Kontakta oss så hjälper vi dig.

FORTSÄTTNINGSMÖJLIGHETER
Kursen kan förlängas om det finns tillräckligt många deltagare intresserade. Du får mer info från din ledare om förlängning.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet bestämmer vi tillsammans i gruppen efter förslag från Gunilla! Kostnaden för material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften.

Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus ? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur.
RABATT PÅ BOKUS
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör <http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/>


KURSLEDARE
Gunilla Wahlgren har bott i Tyskland i perioder och i San Francisco, USA, i sju år där hon studerade och arbetade. Hon har en fil.kand.examen i tyska från Lunds universitet och har utbildat sig till översättare på Masterprogrammet i översättning vid Lunds universitet. Gunilla arbetar som översättare och undervisar på Medborgarskolan, både i grupper och individuellt.
Våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kurs avgiften går att dela upp utan extra kostnad!

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.