Tillbaka till Teckenspråk

Teckenspråk Nybörjare Dagtid

Teckenspråk är ett språk som inte enbart uttrycks med händerna, utan även ansiktsuttryck och kroppen är viktiga komponenter. Teckenspråket har sin egen unika struktur och egna grammatiska regler. Teckenspråket är inte internationellt. I den här kursen kommer du få lära dig svenskt teckenspråk som i första hand används av barndomsdöva som har teckenspråket som sitt första språk.

Innehåll
Tyngdpunkten kommer att ligga på att du ska få lära dig enklare konversation på teckenspråk. Du kommer även få lära dig vad teckenspråk är och hur det är uppbyggt. Kursen kommer även innehålla information om dövas historia och hur deras situation har förändrats fram till idag.

Upplägg
Varje vecka lär du dig nya tecken. Teoretiska moment kommer att ingå, men tyngdpunkten ligger på att du aktivt får delta genom att teckna tillsammans med de övriga deltagarna. Du förväntas repetera det du fått lära dig på lektionen. Du kommer även få några mindre hemuppgifter som vi tillsammans går igenom vid nästa träff.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Rebecka Sandström har flera års erfarenhet av att arbeta inom kommunikation i olika former. Hon har bland annat arbetat som TSS- och teckenspråkslärare på hörselvården i Linköping. Rebecka anser att det är viktigt att kursens innehåll speglar deltagarnas mål och att alla ska känna sig trygga att delta och komma till tals. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på http://www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor