Tillbaka till Engelska

Engelska inför resan

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Det här är kursen för dig som ska ut och resa till ett engelsktalande land och som vill förbereda dig på ett roligt sätt inför din resa, så att du får ut det där lilla extra. Här får du ett annorlunda och mer lättillgängligt sätt att lära dig språket

Innehåll
Få ut mer av din resa med en annorlunda språkkurs som ger dig pratkunskaper! Vi reser i fantasin - bor på hotell, tittar på sevärdheter, shoppar och äter ute på barer och restauranger. Vi övar vanliga samtalssituationer som turisten möter på resan. Engelska inför resan är tänkt för som vill bekanta dig med språket, landet och kulturen på ett lättsamt sätt och som till en början inte vill ha mer djupgående språkkunskaper

Upplägg
Kursen pågår i fem veckor med en träff per vecka. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle + eventuell paus.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
James Butler är från London men har bott i Sverige i flera år. Här har han bland annat arbetat som översättare och med språkundervisning både för vuxna och ungdomar, för både nybörjare och på avancerad nivå.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen ingår en pärm med studiematerial. I övrigt behöver du införskaffa Berlitz reseparlör Engelska ISBN: 9789174253191ISBN9789174253191. Perfekt att ta med på resan!

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Efter avslutad kurs erbjuder vi alltid fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring oss på 019-764 14 00

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor