Tillbaka till Fotografi och film

InDesign CC- Grundkurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Lär dig programmet som används av professionella formgivare och lär dig grunderna i grafisk produktion.

Innehåll
Du lär dig skapa annonser, affischer, flygblad och foldrar eller andra längre dokument med flera sidor. Vi går igenom grunderna i formgivning och vad du bör tänka på när du skickar ditt material till tryckning. Du får också lära dig typografiska grundbegrepp, länkhantering och utskrifter.

Upplägg
Kursen följer hela arbetsflödet från layout till tryckfärdig PDF. Vi arbetar med InDesign CC, men det går bra om du övar hemma med en annan version. Vi varvar teorigenomgångar med praktiskt arbete.

Vi arbetar i små grupper. Du kommer att jobba med en dator utrustad med Windows 10, internetuppkoppling och Office 2016. I datasalen finns också en projektor som visar lärarens dataskärm så att du enkelt kan följa med under kursen.

Förkunskaper
Du har arbetat med olika program i Windowsmiljö tidigare.

Kursledare
Anders Forsell, frilansfotograf med examen i bildjournalistik från Nordens fotoskola Biskops-Arnö.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnaden för litteratur tillkommer. I kursen använder vi oss av boken InDesign CC Grunder med ISBN-nummer: ISBN 9789175310398. Observera att boken inte tillhandahålls av Medborgarskolan utan att du själv köper boken och tar med dig till första tillfället. Invänta kallelse till kursen innan du köper boken.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder ett flertal kurser som passar dig som gått denna kurs. Flera kreativa fotokurser, men även inom redigering och formgivning med Photoshop och Illustrator.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor