Tillbaka till Skrivarcirkel

Skriv manus för film och tv - varannan vecka

Innehåll
Du lär dig grundläggande berättarteknik och tankesätt och du får hjälp att strukturera ditt arbete. Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller teveserie) och börja leta regissör/producent.

Upplägg
Kursen hålls varannan vecka, och du behöver avsätta tid för att skriva mellan kurstillfällena. Under kursens gång arbetar du med en egen idé, du kan ha med dig den när du kommer, men också starta från scratch. Väljer du att göra ett kortfilmsmanus har du chans att få det klart på en termin, väljer du att ge dig in på ett större projekt får du vara beredd på att det tar mer tid. Under kurstillfällena diskuterar vi film, ser exempel, och du deltar får och ger råd kring både ditt eget och andras texter.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Johan Bergman Lindfors är manusförfattare och har bl.a. varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt pris belönade korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes,
Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002).

Kursmaterial
Inga extra kostnader tillkommer för kursmaterial, men du kommer att få flera tips om böcker och digitala manusprogram som underlättar ditt skrivande.

Utvecklingsmöjligheter
Titta gärna på våra spännande författarworkshops med olika inriktning där du kan fördjupa olika delar av ditt skrivande.

Bra att veta
OBS! Startdatum är den 13/9!
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

Missa inte höstens nyhet

Månadens hemliga språk är en serie kostnadsfria prova-på-lektioner av fyra olika språk vid fyra olika tillfällen. Men vilka språk det blir får du veta först när du kliver in i lektionssalen!

Se höstens tillfällen här

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners