Tillbaka till Redovisning och beskattning

Löneadministratör

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Lär dig att självständigt sköta löneadministrationen i ett mindre företag eller att ingå i en grupp löneassistenter på ett större företag. Du får kunskaper i de löneadministrativa grunderna samt aktuella lagar och regler som styr arbetslivet. Vi arbetar med löneprogrammet Visma 600.

Innehåll
I kursen kommer du bland annat att få lära dig om:
-bruttolöneberäkning
-ledigheter, som semester, sjuk- och föräldraledighet
-förmåner
-reseräkningar
-skatter och arbetsgivaravgifter
-årsskiftesrutiner - som kontrolluppgifter, redovisning till myndigheter -semesterårsskifte - beräkning av semesterersättning
-genomgång av lönesystemet
-arbetsrättsliga lagar, t ex LAS, Arbetstidslag, Semesterlag

Upplägg
Vi varvar teoretiska kunskaper med många praktiska övningar och beräkningar. En bra dialog i gruppen med många frågor och svar gör kursen än mer intressant och matnyttig. Varje deltagare har tillgång till dator och program, (Windows 7 med Office 2016 och Visma Lön 600).

Förkunskaper
Grundläggande datakunskaper erfordras.

Kursledare
Marita Mildner är civilekonom och auktoriserad redovisningskonsult via Srf konsulternas förbund. Hon har under tio år drivit enskild firma på deltid och startade 2008 redovisningsbyrån Ekonomitjänst i Närke AB i Örebro på heltid. Sedan 2012 har hon hållit kurser i bokföring på Medborgarskolan.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.

Löneadministration fakta & övningar, författare: Ulla Lindblad. ISBN 9789147108244

Boken finns att köpa via näthandel bla Adlibris eller via Lindhska bokhandeln, Drottninggatan 11 i Örebro. Invänta kallelse med datum för kursstart innan du köper boken. Ta med boken till första kurstillfället.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com <http://www.bokus.com>. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl dig här” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor