Tillbaka till Friskvård

Makeup - från dag till kväll

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Alla är vi vackra på vårt eget unika sätt, både på insidan och utsidan. Trots det så har människan i tusentals år använt sig av smink för att försköna både män och kvinnor. Rätt produkt på rätt ställe kan göra underverk för trötta ögon och glåmig hud. Lär dig framhäva ditt ansiktes finaste drag och hur du skapar en festfin look!

Innehåll
Lägger du alltid din makeup på samma sätt till vardags som till fest? Behöver du inspiration för att våga ta ut svängarna? Med enkla medel kan du lätt piffa till din vardagliga make up till en fin festlook. Se i spegeln hur olika produkter formar, färgar och framhäver delar av ditt ansikte. Du får bland annat lära Dig olika tekniker för att lägga ögonskugga, hur Du sotar ögonen och hur Du går tillväga för att lyckas med instagramsminkning. Lär dig sminka dig efter din ansiktsform. På kursen får du möjlighet att ställa alla dina frågor, här är det högt i tak!

Vi börjar med en vardagssminkning som vi sedan gör om till en festsminkning.

Upplägg
Vi träffas en fredag under 5 studietimmar klockan 15.00-18.45. Kursen omfattar 5x45 minuter.

Förkunskaper
Alla är välkomna. Ledaren individanpassar.

Kursledare
Lina Mäx har en 1 årig makeupartistutbildning via International makeup center. Hon har flera års erfarenhet av att arbeta som makeup artist, bl.a. på makeup store.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Material
Av hygieniska skäl ber vi varje deltagare ta med sig sina egna produkter till kursen.
Ett bra baskit är: foundation, concealer, puder, ögonskuggor (en ögonskuggspalett med ca 3 skuggor är bra att börja med), rouge, solpuder, brynpenna/skugga och läppstift/läppenna/läppglans(alla tre behövs inte utan det räcker med en). Och om ni önskar även en eyeliner. Vi rekommenderar att ni tar med egna sminkborstar. Självklart behöver ni inte ha hela baskittet, ni kan lära er mycket ändå!

Bra att veta
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan startar samarbete med nattvandrarna.nu i Årby.

Läs mer här!

Nu hittar du oss på JA Selanders gata 1. Välkommen!

Läs mer här!

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete