Tillbaka till Data

Surfplatta Android steg 2

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Denna kurs vänder sig till dig som har en Surfplatta/mobiltelefon Android och gått steg 1 eller har kommit igång lite med din surfplatta/mobil och vill lära dig mer.

Innehåll
Läsplattor har på kort tid invaderat marknaden i olika varianter. Somliga säger att den snart kommer att ersätta den bärbara datorn. Sant är att den är snabb, med ett klick är du igång. Den är smidig, lätt att ta med i en handväska, suverän att läsa böcker på, har lång batteritid. Med en läsplatta kan du vara online nästan överallt, den har större skärm och bättre tangentbord än en smarttelefon och med den inbyggda kameran kan du fotografera och lägga ut bilder på en gång.
Du kan surfa på internet, läsa och skicka mail, använda den i jobbet för anteckningar eller presentationer, kort sagt, en läsplatta kan verkligen underlätta din vardag. Du kan göra i stort sätt samma saker med din mibiltelefon.

Upplägg
Denna kurs vänder sig till dig som har en läsplatta/mobiltelefon Android och vill lära sig utnyttja alla dess möjligheter. Under kursen kommer varje deltagare att få hjälp med specifika problem/frågor kring den egna läsplattan/telefon.
vi träffas 4 ggr samma dag och tid.

Förkunskaper
Grundkurs data eller liknande. Surplatta Android steg 1 eller Mobiltelefon Android steg 1.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tag med din surfplatta/mobiltelefon och tillhörande användarmanual.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Bra att veta
Tag med din surfplatta/mobiltelefon och tillhörande användarmanual. Denna kurs gäller ej för Iphone och Ipad.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan