Tillbaka till Data

Sociala medier - Facebook och Instagram

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Här är kursen för dig som vill kunna hålla kontakt med nära och kära på ett smidigt sätt med bilder och brev, eller om du bara vill lära dig fördelarna med sociala medier.

INNEHÅLL
Du får en genomgång om hur sociala medier fungerar samt fördelar och användningsområden. Du bestämmer sedan när och om du vill använda dessa medier.
Du lär dig att skapa eget konto hos Facebook och/eller Instagram och får bra tips och sekretess och hur man använder sociala medier på ett säkert och tryggt sätt.

UPPLÄGG
Det kommer alltid att finnas plats för egna frågor och önskemål om innehåll, vår ledare har stor erfarenhet av att anpassa kursupplägget efter deltagarnas konkreta behov.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

KURSLEDARE
Ali har kandidat examen i datavetenskap och arbetade tidigare som trådlös nätverksdesigner i 3 år och IT tekniker. Han har också arbetat som IT-installatör på Volvo, där han installerat datorer och andra IT utrustningar. För närvarande jobbar Ali som pedagog & kommunikatör

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ledaren ger information om eventuellt kursmaterial vid första kurstillfället, deltagarna beställer sedan själva vid behov.

BRA ATT VETA
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail före kursstart. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2017