Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarexamen

Att jaga vilt är en tradition sedan långt tillbaka och blivit än med populärt på senare år. Goda kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
Kursen är inriktad på det teoretiska provet för Jägarexamen. Vi lär oss bland annat om högvilt, jaktmetoder, viltkunskap, vapenkännedom, jaktlagstiftningen, jägaren - ansvar och rättigheter.
Vi har ett samarbete med Järlåsa skyttebana så att ni enkelt får hjälp att genomföra den praktiska delen tillsammans med andra kursdeltagare.

Upplägg
Kursen går en dag i veckan, elva veckor i rad, på samma dag och tid. Sista tillfället avlägger ni det teoretiska provet här på Medborgarskolan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta i kursen.

Kursledare
Tomas Lennholm är en erfaren kursledare som under flera år har lett kurser i Jägarexamen på Medborgarskolan. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kostnad för studiematerial ingår inte i kursavgiften. Kursmaterialet vi använder är Jägareförbundets "Jägarskoleboxen". Du beställer den via nätet på följande länk: http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=33011. Klicka på Jägarskoleboxen, sedan på knappen ”KÖP” ange antal och klicka på kassa. Beställ ditt material så snart du fått hem din kallelse.

Övriga kostnader
· Teoretiskt prov 250 kronor (genomförs på Medborgarskolan)
· Skjutprov 5-600 kronor + ammunition
· Älgbana 140-200 kronor + ammunition
· Möjlighet till skjutövning innan skjutprovet

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Viktigt att prata med kursledaren om man skulle behöva vara borta från något kurstillfälle exempelvis.
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.


Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Uppsala, Hamnesplanaden 1, UPPSALA (Karta)
  • Ledare: Tomas Lennholm
  • Start: den 3 oktober 2017
  • Dag och tid: Tisdag 18:00-21:00
  • Kurstimmar: 44
  • Tillfällen: 11
  • Kursnummer: 32516
  • Pris: 2895 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Uppsala UPPSALA

Hamnesplanaden 1, 75319 UPPSALA
Telefon: 010-157 52 00

Medborgarskolan Uppsala
Hamnesplanaden 1
75319 UPPSALA

010-157 52 00
uppsala@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uppsala

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer